ΣΤ
Σάββατο 10:00 - 11:00
-
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη δημόσια υγεία: Προκλήσεις και λύσεις

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στη συνεδρία που θα συντονίσει η Φαίη Μακαντάση, ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου θα μιλήσει το κοινωνικό κόστος του άνθρακα, μια κεντρική έννοια που χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι στη διαμόρφωση της κλιματικής πολιτικής. Ο υπολογισμός του κοινωνικού κόστους του άνθρακα συμπεριλαμβάνει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη δημόσια υγεία. Είναι σημαντικό η κοινότητα δημόσιας υγείας να γνωρίζει την έννοια και για να παρέχει βελτιώσεις στην εκτίμησή του. Ο Κώστας Αθανασάκης θα αναφερθεί στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας και στις προκλήσεις που ανακύπτουν για αυτά από την κλιματική κρίση, ενώ ο Ηλίας Ντεμιάν θα σχολιάσει την ετοιμότητα και την ανάγκη προσαρμογής των συστημάτων υγείας λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ομιλητές: Ανδρέας Α. Παπανδρέου, Κώστας Αθανασάκης, Ηλίας Ντεμιάν

Συντονισμός: Φαίη Μακαντάση

Ομιλητές

Καθηγητής Οικονοµικής του Περιβάλλοντος, Σχολή Οικονοµικών και Πολιτικών Επιστηµών, Τµήµα Οικονοµικών Επιστηµών, Ε.Κ.Π.Α.

«Ομιλητής»

Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Π.Α.Δ.Α.

«Ομιλητής»

Επικεφαλής Τμήματος Περιβαλλοντικών Οικονομικών, Ι.Ο.Β.Ε. | Περιφερειακός Συντονιστής Ομάδων Παρακολούθησης προγράμματος LIFE για Νότιοανατολική Ευρώπη & Μπενελούξ

«Ομιλητής»

Διευθύντρια Ερευνών, διαΝΕΟσις

«Συντονισμός»