ΣΤ
Παρασκευή 12:00 - 13:00
-
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «Γ. ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ»

Ενσωμάτωση καινοτομίας και νέων τεχνολογιών στη δημόσια υγεία

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το τραπέζι αυτό θα επιχειρήσει να αναδείξει τη σημασία της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και καινοτόμων ιδεών και εφαρμογών στη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Ο Ιωάννης Κουμπούρος θα αναφερθεί στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας με ψηφιακές δεξιότητες, η Μίνα Μπουμπάκη στον ρόλο της ψηφιακής υγείας και ειδικότερα των ρυθμιστικών πλαισίων στη δημόσια υγεία. Θα αναφερθεί επίσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στις αλλαγές που επιφέρουν ρυθμιστικά πλαίσια όπως ο Κανονισμός για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων Υγείας (EHDS). Αντίστοιχα, η Ιωάννα Σαλαγιάννη θα σχολιάσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ η Εύη Χατζηανδρέου θα μιλήσει για την ιατρική ακριβείας και τη δημόσια υγεία και για τον ρόλο των γενετικών αναλύσεων στην πρόληψη και τη θεραπεία παθήσεων.

Ομιλητές: Ιωάννης Κουμπούρος, Μίνα Μπουμπάκη, Ιωάννα Σαλαγιάννη, Εύη Χατζηανδρέου

Συντονισμός: Ελπίδα Φωτιάδου

 

Ομιλητές

Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου Ψηφιακών Καινοτομιών στη Δημόσια Υγεία (DigInHealth), Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, ΠΑ.Δ.Α.

«Ομιλητής»

Προϊσταμένη Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας, Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Υγείας

«Ομιλήτρια»

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συστημάτων Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Υγείας, Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

«Ομιλήτρια»

Επιστημονικός Σύμβουλος, iDNA Genomics

«Ομιλήτρια»

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οριζόντιων Δράσεων Ηλεκτρονικής Υγείας, Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Υγείας, Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

«Συντονισμός»